2 toffe weken - Reisverslag uit Vancouver, Canada van Rens Haast - WaarBenJij.nu 2 toffe weken - Reisverslag uit Vancouver, Canada van Rens Haast - WaarBenJij.nu

2 toffe weken

Door: haasjebiker

Blijf op de hoogte en volg Rens

20 Mei 2011 | Canada, Vancouver

nog meer whooo whaaaa whooo

Dit is niet meer normaal hoor.....
afgelopen 2 weken met Helmut samen Vancouver island verkent, nou ja verkent het is zo onderhand m'n 2e huis aan het worden. Ik ben hier nu voor de 3e keer en het voelt steeds weer als thuiskomen.

We zij hier natuurlijk voor het camperen,wildlife en hiken nou dat is allemaal prima in orde hier!!!
Geloof dat Helmut een tijdje nodig heeft om bij te komen, hij roept steeds maar whoo whaaa whoooo mooi mooi ik kom terug!

Begint allemaal op zaterdag de 7e. ik heb een auto gehuurd en sta mijn reisgenoot op te wachten. Onze eerste nacht verblijven we bij Vanessa ( die heb ik hier vorig jaar ontmoet) super gastvrij...kom hier slapen doe alsof je thuisbent OK. Onze eerste echte dag begint met een overtocht van vancouver naar het island, een geweldige tocht door de strait of georgia en alle bijbehorende kleine eilandjes. hier spotten we meteen onze eerste wilde dieren en het houd maar niet op! we zien tijdens onze trip op en om het eiland het volgend. Minke whale,Killer whale,Steller sea lion, Bruinvissen,Dolfijnen,Zeehonden,Grizzly's, Zwarte beren, Elk,Deer,Racoon,Bald eagles en met als hoogte punt ons nachtelijk avontuur met een mountain lion! We proberen zoveel mogelijk binnendoor te rijden en binnendoor betekent hier gravelroads waar je mega trucks tegenkomt van de houtkap bedrijven. Ik ga nu alles door elkaar gooien ben nog steeds van slag!

Even opnieuw...

Veel binnendoor rijden betekent ook dat je niet op de meest luxe campings terecht komt. en helemaal diep in het woud waar geen mens staat voel je je toch wel heel klein in je tentje... We rijden ergens midden op het eiland tussen Goldriver en Woss alleen maar offroad waar je normaal gesproken een vette 4x4 nodig hebt rijden wij met onze mini auto op zoek naar een campground. Komen we aan bij werkelijk een schitterend meer waar we als enige staan geen mens te bekennen op een visser na die ons 's avonds ook verlaat. Daar staan we dan helemaal alleen diep in het bos ver weg van de bewoonde wereld. Wij een groot kampvuur bouwen om alle wilde dieren op afstand te houden. Maar een kampvuur is niet genoeg en ik begin een speer te maken terwijl Helmut me maar uit zit te lachen...maar hey dit is Canada en het stikt van de beren. Wij lekker biertjes drinken chips eten bij het kampvuur maar ook wij moeten een keer naar bed. Helmut kruipt z'n tent in terwijl ik voor de laatste keer de omgeving afspeur naar wilde dieren.
whaaaa Helmut!!!!! uit je tent MOUNTAIN LION!!!!
Nou die avond hebben we de auto als slaapplek gebruikt met speer en hakbijl bij de hand.

Offroad rijden betekent hier dat je natuurlijk de mega trucks tegenkomt van de houthakkers. Wij rijden op de bijna onbegaanbare wegen met een slakke gangetje waar onze grote vrienden met een duizelingwekkende snelheid overheen razen. bijna botsingen tussen ons en de truks zijn hier dagelijkse kost.

Wat hebben we nog meer gedaan...
Oh ja gevist natuurlijk, Helmut is kampioen forellen vangen en heeft mij zo'n beetje alles geleerd over het vissen. Zo wie heeft dus het meeste gevangen hier? Yes moi, vette forellen uit de meest ruwe snel stromende rivieren getakeld. GEWELDIG MAN!

We hebben net afscheid van elkaar genomen en ik geloof dat hij als laatste zij, ben je hier in september nog...want dan kom ik terug.
Helmut bedankt voor 2 toffe weken

Nu zit ik weer alleen en op naar het volgende avontuur. Zondag vertrek ik vanuit Vancouver op m'n fiets richting Port Hardy waar ik de ferry neem naar Prince Rupert en vervolgens Ketcikan waar ik voor de eerste keer voet zet op Alaska door de inside passage naar Whittier en dan biken naar Anchorage en dwars door de rocky's richting Salt Lake.

Ik ga dus de komende weken een nogal afgelegen gebied in dus ik heb vanmiddag pepperspray gekocht zodat ik de beren te lijf kan gan als dat nodig is ( ma maak je niet druk ik kijk wel uit hoor )

Ik laat snel weer iets van me horen, en als jullie me missen er mag gebeld worden hahaha

Grzt Rens

ps:

@ de Goosens, gewoon doorgaan met bieren op donderdag

@ Jack&Miriam, geniet van het fietsen he!

@Harrie, 29'' ???

@ Trommelen, maak er een mooie Cannondale Testdag van !!!!!!

@ Roger, super bedankt voor je telefoontje

@ Jan en Carlijn, hoe is het met onze Mats?

@ alle Alpd'huzes mannen goed trainen he!!!!

@ alle bikers, is er al flink gebiked?

@ iedereen want ik kan iedereen wel apart noemen maar dan zit ik hier morgen nog.Geniet van het mooie weer pak op tijd een terrasje denk een keer aan mij als je een biertje drinkt want ik denk ook aan jullie en bedankt voor alle berichtjes

Nog een keer

Grtz Rens
haasjebiker on worldtour

• 21 Mei 2011 - 06:12

Hey Ouwe Bikehaas!!!:

Hey kerel,

Leuk om weer een bericht te lezen. Fijn dat je het weer zo naar je zin hebt....dan kunnen wij ook weer meegenieten. Wat geweldig om nu naar Alaska te gaan. Heb je ook wat foto's? dan kunnen we je Wereldreizigersbaard bewonderen.... haahaha

Groetjes Wouter en Christel

• 21 Mei 2011 - 08:10

Pogo:

Die wildlife wat je daar tegenkomt is echt supervet, heb een reisje naar de Lofoten geboekt en hoop daar ook wel het 1 en ander tegen te komen maar dat zal wel niet zoveel als daar zijn...
    Pas op voor truckers hé, die zijn gevaarlijker dan beren!!!

Grtz Pogo

• 21 Mei 2011 - 08:27

Gijsje:

Hey haasje-stuiter-bal!

Goed weer iets van je te horen man! Het avontuurgehalte ligt weer bijzonder hoog, echt vet. Geniet ervan en die foto's van mountain trucker lions zie ik snel tegemoet.

Groeten,

Jeroen G

• 21 Mei 2011 - 08:43

Bart:

Hey Rens

Vet gaaf! Biken wordt er hier veel gedaan, maar ik heb precies nood aan een Riva-trip, maar daar moet ik nog even mee wachten!

Heel leuk nog eens iets te lezen van jou, we kijken er telkens naar uit, maar hopen niet teveel over jou te lezen, want reizen moet je doen! :-)

Genieten doen we tegenwoordig elke dag met dat bangelijke weer in deze contreien, denken aan jou des te meer!

Later!

B

• 21 Mei 2011 - 15:58

Robert :

Nodeju....Ik dacht dat wij afgelopen jaar veel in Canada hebben gezien, maar jouw wildlife score slaat echt alles, echt jaloersmakend!

Daarnet bij de mannen van T geweest en me even opgeg..ld aan mijn nieuwe racemonster op grote wielen. Wordt echt een heel vet apparaat. Verder nog klussen en gewoon werken :-(...

Geniet maar goed en niet te snel fietsen, want dan mis je beren.

Cheers!!

• 21 Mei 2011 - 20:00

Rob G:

Bieren in Stockholm op het moment! Great story Haas, keep us posted!

• 21 Mei 2011 - 20:19

Gerda:

he he eindelijk eens een flkink verslag, zo hoort dat renske, nu weten we ook eens waar je zit en wat je meemaakt. Kijk goed uit en een fijne tijd verder. Gerda

• 21 Mei 2011 - 23:40

Peter En Bekky:

Hey renske allemaal geweldig wat jij allemaal mee kunt maken!!! We vinden het echt geweldig dat we af en toe op de hoogte blijven van wat en waar je bent, we horen in ieder geval dat je het fantastisch naar je zin hebt, geniet er maar van, we wensen je nog veeeele leuke en spannende momenten en plaatsen toe, we missen je wel hoor, take care tot later, even laten weten, wij zijn ook vehuisd, ps wel in belgie gebleven hihi, tot later, groetjes peter en bekky

• 23 Mei 2011 - 06:49

Renee En Rob:

Haast!
    Super om weer iets van je te horen. Je vermaakt je daar wel goed gelukkig! Geniet er goed van en nu lekker bike! We spreken elkaar snel weer!!

Groeten Renée en Rob

• 23 Mei 2011 - 17:27

Peter Van Tilburg:

Geweldig dit verslag , heb zelf met ons gezin de laatste twee dagen in duinrell gezeten ook daar veel dieren ( kikkers , "mens"apen , enz.).Maar de dieren die jij tegen komt zijn vast veeeeeeel gaver.

Ga zo door tot de volgende keer.

Groeten Jimmy , Brigitte en Peter.

• 24 Mei 2011 - 17:15

Roger:

Ik zeg goed bezig Renzel!!! Was leuk je te horen......keep up the good vibes and tracks!! Grtzzzzz

• 24 Mei 2011 - 19:35

Frank:

Haast! Klinkt allemaal super! Ga zo door, geniet ervan! Dat doe ik nu ook hier op het terras in eindhoven met Frank!

• 28 Mei 2011 - 10:29

Marc Van Kaam:

Hé Rens the man,

Stoere verhalen joh, gaaf man, ik hoop dat je nog kan wennen hier in dit drukke landje. En ik denk dat je heel wat geweldige foto's hebt geschoten met al dat wildlife........ ben erg benieuwd naar je springende killer whale of zwarte beer.
    Nou wij vertrekken morgen ook richting de USA, lekker 3 weekjes door de Zuid-West. Leuk idee zitten we toch weer op hetzelfde continent.

Rens goede reis verder, enjoy !!
    Marc

• 28 Mei 2011 - 20:21

Ans :

hallo Rens
    hoorde al van je moeder dat het erg goed met je gaat.
    Geniet maar van je wereldreis en ik van jou reisverslag.
    Kijk weer uit naar het volgende verslag

Groetjes
    Ans Fievez

• 04 Juni 2011 - 08:46

Sander(jumbo):

Wow wat een avontuur zeg! Dan is het hier maar saai...

Maar kan je die trip ook op de brommer doen ;-) Dat fietsen zou mij niet lukken iig.

Geniet nog van al het moois wat er op je pad komt, en kijk uit voor overstekend wild... heel veel plezier nog.

Grt Sander

• 12 Juni 2011 - 07:01

Henk Van Kuijk :

Hoi Rens,
    Heel avontuurlijk zeg.
    Misschien zien we elkaar nog in Nieuw-Zeeland in december.
    Veel plezier nog.
    gr.
    Henk

• 14 Juni 2011 - 17:42

AD6 Jeroen.:

Hey Rens, Wat een avontuur mannen, heerlijk om te lezen. Ga vooral door zo heren,geniet en genieten.
    Ps, Inmiddels is de rust wedergekeerd op de Alpe d'Huzes. Ikzelf ben 5X naar de top geweest. FF niks nou,vakantie Zuid Franrijk. Het gaat jullie goed en pas goed op.
    Vriendelijke fietsgroet Jeroen.

• 18 Juni 2011 - 21:11

Bjorn:

Hè grote neef

Wat een mooie foto's en wat een verhalen.
    Ben blij dat je het nu zo naar je zin hebt.
    Maar slaap je wel lekker daaro ,.....??
    Want ja alleen het idee alleen al dat er zo een of ander wild dier in je nek zit te hijgen. Tering!!!
    Nou wens je veel spannende avonturen en ik hou je in de gaten

Groeten je neefje